Purjehtijakurssi

Purjehtijakurssi johdattaa sinut turvallisesti purjehduksen pariin ja antaa miehistössä tarvittavat teoriatiedot ja käytännön taidot. Saat osallistua aktiivisesti kaikkeen siihen, mitä vesillä purjehduksen aikana tapahtuu. Kurssin jälkeen osaat toimia veneessä mm. ohjaajana, purjeiden säätäjänä, navigaattorina. Kurssille osallistuminen ei edellytä aikaisempaa veneilykokemusta.

Käytännön kurssit pidetään Itä-Helsingissä, Karhusaaressa ja ovat päivä- ja iltakursseja. Ne alkavat toukokuun puolessa välissä ja jatkuvat heinäkuun puoliväliin. Purjehtijakurssin kesto on vähintään 32 tuntia sisältäen teoriaopetuksen. Kurssilla ollaan vesillä neljänä päivänä, joista kaksi on koko päivän kestävää purjehdusta. Näinä päivinä pidetään tunnin lounastauko sopivassa paikassa. Kurssilla on myönteinen, oppimista tukeva ilmapiiri, jota tarvitaan uusien taitojen omaksumisessa ja harjoittelussa.
Purjehtijakurssin hinta on 390 €

 

Purjehtijakurssin kertaus
Jos purjehtijakurssin käymisestä on useampi vuosi tai et ole päässyt vesille käymäsi kurssin jälkeen, suosittelemme kertauskurssia. Saat harjoitella tavoitteellisesti taitoja, jotka kaipaavat vahvistusta. Sinulle laaditaan henkilökohtainen oppimissuunnitelma, jonka mukaan opetusta ja ohjausta annetaan.
Purjehtijakurssin kertauksen hinta on 350 €

 

Saaristopäällikkökurssi
Kurssille osallistumisen edellytyksenä on purjehduksen perustietojen hallitseminen, muutaman vuoden käytännön purjehduskokemus sekä navigointikurssin suoritus. Saaristopäällikkökurssin tavoite on antaa valmiudet toimia veneen kipparina suotuisissa saaristo-olosuhteissa päiväsaikaan. Keskeisenä tavoitteena on veneen kokonaisvaltainen hallinta. Veneen satamakäsittelyä, rantautumis- ja lähtötekniikoita harjoitellaan turvallisesti erilaissa tuuliolosuhteissa. Kurssi kestää neljä päivää. Se voidaan järjestää joko viikonloppukurssina tai matkapurjehduksena. Kurssiveneissä voi olla miehistön jäseninä purjehduskurssilaisia.
Saaristopäällikkökurssin hinta on 400 €

 

Kurssit retkipurjehduksilla
Sinulla on mahdollisuus osallistua retkipurjehdukselle rannikolla, Saaristomerellä ja avomeripurjehduksella Viroon ja Gotlantiin kesälomakaudella kesäkuun puolivälin jälkeen. Näiden retkien yhteydessä voit suorittaa myös purjehdus- tai saaristopäällikkökurssin ja samalla pääset kokemaan lomapurjehdusta käytännössä.
Retkikurssien hinnat vaihtelevat retkien pituuden ja keston mukaan 400-750 €.

 

Purjehduskurssi omalla veneellä
Suosittuja ovat olleet myös kurssit ja veneenkäsittelykoulutukset asiakkaan veneellä. Tällöin on mahdollisuus hankkia perhemiehistölle koulutus juuri omiin tarpeisiin. Tiedustele sopivia aikoja.